Over loïsdiallo.nl

 

Na een juridische loopbaan in 1998 gestart als freelance tekstschrijver. Het vak in de praktijk geleerd bij twee zeer ervaren mentoren en bij veel leerzame opdrachtgevers.
In de loop der jaren ontwikkeld, verbreed en verdiept. 

 

In '98 gestart onder de naam Tekst in Context, vervolgens vanwege de uitbreiding naar webwerk gekozen voor VAK3 Tekst & Content. Sinds 2016 heb ik een nieuwe bedrijfsnaam: loïsdiallo.nl. Zonder franje en zonder pretenties. Een logische naam ook, voor een allround online communicatie-expert.

 

Inmiddels ruim 20 jaar in het vak en online. Ik ben wat ik doe. Met een onverminderde drive, denk- en doe-kracht. En met evenveel plezier in mijn werk als altijd!

 

Loïs Diallo-van Krimpen

Wie = Loïs?

 

"Loïs is ik". Dat was mijn eerste schriftelijke statement - volgens m'n moeder op m'n derde. Sindsdien schrijf ik steeds langere verhalen. Naast schrijven en fotograferen, is reizen mijn grootste liefhebberij. In 2010 ben ik getrouwd met Ibrahim Diallo, wiens achternaam ik draag. 

 

Denker en doener

Mijn grootste talent is kijken: observeren, beschouwen, (be)schrijven en fotograferen. Door te vragen, te luisteren, te onderzoeken, te reflecteren. Kritisch, analytisch en creatief. Ik ben nieuwsgierig, leergierig, eigenwijs en ondernemend. Eigenzinnig en onconventioneel. Slim. 
Een autonoom denker en authentiek doener. 
 

 

Mijn werkwijze

 

Dankzij mijn jarenlange ervaring en pragmatische instelling schep ik effectief orde in een brei van informatie. Heb inzicht en overzicht. Dat geeft mij inzicht in complexe kwesties waardoor ik snel aan de slag kan.

Mijn pluspunten dankzij bijna 20 jaar ervaring:

  • snel: ik denk en schakel snel en ben snel ingewerkt; ik maak me nieuwe vraagstukken, websites, cms'en, schrijfwijzers/stijlgidsen en redactieformules snel eigen

  • bijzonder webminded: webcontent en -richtlijnen zijn mijn tweede natuur

  • ervaren en pragmatisch: ik ken veel grote en kleine contentmanagementsystemen (cms'en), zoals Green Valley, GX, Hippo, Typo3, Drupal, Tridion, Iprox, Smartsite 

  • veelzijdig - tekst- én beeldredactie

  • efficiënt 

  • resultaatgericht

 

Ik kan kritisch met je meedenken, sparren, je confronteren, je communicatiestrategie helpen omzetten naar een doeltreffende communicatiemiddelenmix en/of nieuwe ideeën genereren. Of gewoon meters maken. Elke opdracht is maatwerk.​ 

Cv en referenties

 

Loïs Diallo-van Krimpen, sterke tekstschrijver, sr. webredacteur en contentexpert
Loïs Diallo fotografie